27 januari 2010

Nieuwsbriefje uit K1B thema" vogels in de winter"

Hallo allen,


Na het koude weer en het uitwerken van het thema warme kledij kregen de vogeltjes ook aandacht. In de klas merkten we op dat het voor de vogeltjes niet zo gemakkelijk was om voedsel te zoeken als het had gesneeuwd of als de vijver bevroren was.


We knutselden ook een tovervogel: hocus pocus pats een vogel met bonte kleuren => hocus pocus pats een bruine vogel. Het inkleuren van de vogel met verschillende kleuren naar eigen keuze sprak hen enorm aan.


Ook de 1-1 relatie werd aangeleerd: elke vogel verdiende een voederhuisje en een boterham. Het was best moeilijk maar bij de meeste kleuters lukt het wel.


Voor het eerst maken we nu ook een kleefpuzzel. Juf kleefde het eerste stukje rechts boven en daarna kleefden de kleuters zelfstandig de drie andere stukken.

Deze maand werkten we ook eens extra rond puzzels. Juf hielp ons puzzels te maken van vier stukken. Volgende week mogen de kindjes die het al goed kunnen ook puzzels proberen te maken van 6 stukken. Juf is nieuwsgierig of wij dat ook al kunnen.


Het werd een hele drukke maar intense werkweek.


groetjes juf Jane

Geen opmerkingen:

Een reactie posten