27 januari 2010

Nieuwsbriefje uit K1B thema "gevoelens"



Hallo allen,

Binnenkort is het carnavalfeest op zaterdag 6 februari 2010. Naar aanleiding van maskers en verkleden kunnen er bij jonge kleuters toch enkele vragen of bange blikken verschijnen.Deze week werken we rond gevoelens met zeer herkenbare situaties uit de eigen leefwereld.

Blij=> Juf heeft heel wat leuke reacties gekregen van de kinderen op de vraag wanneer kan je blij zijn: Timo:als hij spaghetti eet; Chanelle: als ze op restaurant mee mag en scampi krijgt; Jutta: als ze kan spelen; Alec: als hij met zijn knuffeltje mag slapen; ...

Bang=> bang zijn van het donker wordt besproken via een verhaaltje, er wordt in het verhaal ook naar oplossingen gezocht: lichtsterretjes, een lichtpopje,...

Bang=> bang van een masker: juf toont aan dat je niet altijd weet wie er verstopt zit achter een masker, we piepen even wie er verstopt zit en zijn daarna niet bang meerof toch minder bang.

Verdrietig=> weglopen van mama in de winkel of in het park=> bang zijn maar ook verdriet hebben.

Volgende week werken we rond carnaval tot aan de krokusvakantie.
Voor de uitwerking van het thema maken we gebruik van "de doos vol gevoelens"

groetjes juf Jane

1 opmerking:

  1. Timo is inderdaad dolblij als er spaghetti op zijn bordje ligt. Carnaval is een feest dat hij echt naar toe uitkijkt. Al zal het feit dat hij dan ook bijna jarig is er ook wel mee te maken hebben.
    Groetjes,de papa van timo

    BeantwoordenVerwijderen