7 oktober 2009


Weeknieuwsje K1a


Thema: mmm...lekkere appeltjes en ...

Een ideaal thema om de zintuigen aan te spreken: de zoete, zure, bittere smaak.

het voelen van harde, gladde, zachte en

oneffen schil, pel, vrucht.

Na al dat waarnemen en proeven werd het tijd om eens zelf een appelvorm te rollen.Met bloem, zout en water (2kopjes bloem op 1 kopje zout en ongeveer 1 kopje water) toverden we een grote bol brooddeeg.De juf deed er rode en groene verf bij zodat de appelkleur al goed was.Eerst wat experimenteren met het zachte deeg en dan kon iedereen een appel vormen, er een steeltje insteken en deed de juf ze in de oven om hard te laten worden.

Na het verhaal van rupsje nooit genoeg, die uit een eitje komt;een pop wordt en daar als vlinder uitkomt,beschilderden we zelf een rups van eierkarton.Met oogjes en sprietjes komt hij tot leven! We leerden ook een leuk speelliedje: Hier komt de rups Pardi Pardaf, waarbij we allemaal samen een lange rups vormen en de kop wordt de staart.

We bewogen als rupsen op passende muziek, maakten een pop en fladderden er uit als vlinders.

Ook de 2 muisjes Mieni en Piepke beleefden opnieuw een avontuur, deze keer in de fruitmand.

Woensdag was het weer smuldag: met het fruit dat de juf meehad en dat alle kinderen meehadden maakten we een lekkere fruitsla. Met kleine mesjes gingen we aan de slag.Bananen, appels, peren, druiven, mandarijnen, pruimen en kiwi.Iedereen vond het lekker!En na het eten...de vaat! De shillen en pellen verdwijnen in de compostemmer en nadien in de compostbak buiten.

Van het lekkere fruit gaan we naar het bos met z'n bossnoepjes.

Op dinsdag 20 okt. gaan we een halve dag op uitstap naar het bosje.Briefje volgt.

Groetjes van de klas vol gezonde kindjes en juffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten