11 oktober 2009

Nieuwsbriefje uit K1B Thema " de kermis "


Hallo allen,


In aansluiting op de leefwereld van veel kleuters werken we een weekje rond het thema de kermis. We bespreken o.a. de draaimolen, de paardenmolen, het smulkraam, de botsauto's en het spookhuis. We bekijken ook op welke attrakties kleuters mogen zitten en welke voor grote kinderen of voor mama/papa zijn.
Het smulkraam krijgt ook voldoende aandacht. In de klas maken we popcorn. Amai wat is dat schrikken als de maïs ploft in de grote kookpot! Het knettert doorheen de klas maar al vlug hebben we een grote pot vol met popcorn en krijgen de kleuters elk een klein zakje mee naar huis.
Aan de knutseltafel kleven de kleuters frietjes in een puntzakje en zoeken we het verschil tussen grote en kleine oliebollen.
Voor de mama's en papa's komen er misschien nog enkele drukke weekends in Oostende maar de kapoentjes hebben alvast hun hartje kunnen luchten in de klas rond de komst van de kermis.
Volgende week beleven we de herfst in de klas.
Opgelet op dinsdag 20 oktober 2009 gaan we naar het bos in de voormiddag=>zie ook briefje in het heen & weerboekje.
groeten juf Jane

1 opmerking:

  1. Dag juf jane,

    Zal nog een keer proberen om een reactie te plaatsen(al vele keren geprobeerd!).

    Proficiat met je blog.Een mooi,maar waarschijnlijk tijdrovend initiatief.Toch leuk,dat wij zo eens kunnen binnen gluren.


    Groetjes

    Met chanelle naar het bos geweest.Bij elk blaadje,elk nootje,zei ze"voor juf.Jane"Als dat geen compliment is

    BeantwoordenVerwijderen