22 september 2009

weeknieuwsje k1 a : hygiene en water




Onze klaspop was vuil...en...moest dus nodig in bad!Zo kwamen we er ook bij waarom en hoe we onszelf( en op school dus onze handjes) moeten wassen.We leerden alles juist benoemen.
We stempelden met wattenstaafjes en washandjes, wat telkens een ander resultaat gaf.Met shampoo en verf 'wassen' we haren door rondjes te draaien op het blad.
Alle poppen kregen een wasbeurt.
De zandbak werd de watertafel waar het experimenteren werd met allerlei inhouden,, spuijes, gieters en trechters.
Buiten kwam het bad met de viseendjes zodat ze goed konden oefenen met de hengel voor dat de kermis er komt!
We vulden en vergeleken inhouden, en verwoorden wat we zagen in de potjes: leeg-vol-veel-weinig-meer-minder.
Met glazen, een lepel en gekleurd toverwater toverde juf een...waterklokkenspel.
Op hele leuke liedjes en muziekjes konden we bewegen en dansen,; zo was er de 'wasdans' waarbij we al onze lichaamsdelen goed leerden kennen.(Helaas mogen via de scholen niet zomaar meer partituren of teksten worden meegegeven..)
Buiten turnden we met een groot doek; het water.Grote en kleine golven maken samen, eronder staan, er op stappen en dan...de ballon laten dansen en de klaspop omhoog gooien om dan weer op te vangen.Plezant was dat!
De juf kon hele kleine en heeeele grote zeepbellen maken.Die lieten we 'pats', met veel plezier, op onze handen, voeten en op ons hoofd uiteen spatten.
De kinderen mochten zelf bellen blazen met een rietje in een kom met schuimwater.Met rolletjes konden ze de cirkels drukken op papier.
Natte maar propere groetjes van ons klasje!
p.s: Er zijn nog veel kindjes die geen foto hebben aan hun kaartje om dagelijks om te draaien, kijken jullie nog eens?Merci!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten